maandag, 26 oktober 2015

Nieuwbouw Sporthal de Hoefslag

Geschreven door

Inleiding

De Gemeente Gorinchem wilde in hoog tempo een nieuwe multifunctionele sporthal realiseren. In de raadsvergadering van 30 augustus 2007 is ingestemd met de bouw. in gebruik name sporthal moest schooljaar 2009 zijn. De sporthal is bedoeld voor onderwijsgebruik van het naastgelegen Da Vinci College en Scholengemeenschap Gomares. 'S-avonds maken sportverenigingen gebruik van de sporthal. 

Situatieschets  

De beoogde locatie van de sporthal was een direct naast de moskee gelegen terrein. Dit vergde goede afstemming van zowel de bouw als het programma in de sporthal (bv. alcoholvrij).

Aanpak

Er was zowel een voor de bouw van een sporthal krap budget als zeer strak tijdschema. Door middel van interviews met scholen, SGS en gemeente is in zeer korte tijd het PvE opgesteld. Gezien krappe tijdschema is de gemeente parallel aan het PvE-traject overtuigd van de noodzaak van een design&build aanpak en zijn de benodigde stukken daarvoor opgesteld. Na afronding PvE is onmiddelijk de aanbesteding (niet Europees) gestart en kwam Vaessen Algemeen Bouwbedrijf als Winnaar uit de bus (prijs en bouwtijd). Zowel het verdere ontwikkeltraject als de bouw zelf is door M3V samen met Odin Wenting tot oplevering begeleid.

Resultaat

De sporthal is in een recordtempo gerealiseerd en werd in oktober 2009 al opgeleverd.

Harry Vedder

www.nu.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.