Wageningen 20 november - Vandaag is de eerste paal geslagen van de nieuwe sporthal aan de Marijkeweg in Wageningen. M3V verzorgt de aanbesteding en begeleidt het contractmanagement. Het programma van eisen is geschreven door Odin Wenting.

Persbericht Wageningen

Van links naar rechts: mr. ir. H.J. (Han) ter Maat (Wethouder, ruimte, verkeer, binnenstad en sport), Paul Veltman, Ronald van Bemmel, Egbert-Jan Rots - Foto: Guy Ackermans (www.ackermans.net)

Eerste paal geslagen sporthal Wageningen

Wethouder Han ter Maat: "We zijn blij dat er straks een mooie nieuwe sporthal staat die duurzaam is en bijdraagt aan de sportbeleving. Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. De bouw verloopt volgens planning en KV Wageningen en de basisscholen kunnen dus in het nieuwe seizoen 2018/2019 gebruik maken van deze mooie hal". Naast KV Wageningen kunnen ook andere verenigingen gebruik maken van de sporthal.

Programma van Eisen (PvE)

Het PvE is geschreven door Odin Wenting M3V Sport. Verder in het traject treedt Odin op als sporttechnisch adviseur.

Bouwplanning

Aannemer Rotsbouw is, in samenwerking met Breman Installatiegroep en Lichtstad Architecten, begonnen met de werkzaamheden voor de sporthal aan de Marijkeweg. De oplevering van de sporthal is gepland op 1 juli 2018. De bijbehorende buitensportvelden worden in het voorjaar van 2018 aangelegd door KV Wageningen.

Duurzaam

Uitgangspunt bij de bouw van de sportaccommodatie is dat er duurzaam gebouwd wordt met een sterk gereduceerde energierekening. De verwachting is dat er meer energie geleverd dan gebruikt gaat worden. Een van de manieren om dit voor elkaar te krijgen, is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de sporthal. Daarnaast komen er aan de gevel van de sporthal blikvangers, Soft Points genaamd. Soft Points zijn multifunctionele energiecentrales. Naast het opwekken van energie dienen deze borden bijvoorbeeld ook als verticale groenvoorziening, fijnstof-afvang en andere duurzaamheidstoepassingen.

Prijsvraag

Deze sportaccomodatie zal uiteraard ook een naam krijgen, waarvoor de gemeente Wageningen een prijsvraag heeft uitgeschreven. Iedereen wordt uitgenodigd mee te doen aan deze prijsvraag en zijn of haar naam uiterlijk 15 december 2017 door te geven aan de gemeente (klik hier voor deelname). De winnende naam wordt geplaatst op de voorgevel van het pand. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een betrokken jury, bestaande uit wethouder Han ter Maat en Gert- Jan van Leeuwen van KV Wageningen.