Afwegingen, scenario's en keuze

In opdracht van de gemeente Wageningen en de korfbalvereniging (KV Wageningen) heeft Odin Wentink Bouwadvies een PvE opgesteld voor een nieuw te bouwen sporthal (inclusief buitenaccommodatie) aan de Marijkeweg te Wageningen. De gemeente Wageningen kiest voor de ontwikkeling van de sporthal uitdrukkelijk voor het principe van Circulair Bouwen. M3V heeft hiervoor de scenario’s verder onderzocht en uitgewerkt.

M3V

M3V voerde in opdracht van de gemeente de 'circulaire aanbesteding' uit voor de nieuwbouw en daarna samen met Odin Wenting het contract- en projectmanagement. De ervaring met complexe bestuurlijke processen was aanleiding om M3V te betrekken bij het traject tot aan besluitvorming en de architectenselectie. M3V heeft zorggedragen voor diverse beslisdocumenten, presentaties binnen de gemeente aan de portefeuillehouder, commissies en raad.

Blikvanger

Rondom het gebouw zijn Soft Points geintegreerd in de dakconstructie. Softs Points zijn multifunctionele energiecentrales die worden geïntegreerd in gevels van gebouwen, wegschermen, boarding langs sportvelden of in ander stedelijk oppervlak. Hier zijn de Soft Points uitgevoerd als draaiende zonnepanelen die ook andere functies kunnen vervullen (naast zonnecollector kunnen ze ingezet worden als grote regenton, fijnstoffilter, billboard, ….).

Doelen

  1. Realisatie van een modern en duurzaam binnen sportcomplex voor algemene toepassingen en met speciale focus op korfbal en turnen;
  2. Circulaire bouwmethode;
  3. Innovatieve oplossingen voor (o.a.) energieopwekking;
  4. Energieneutraal;
  5. Passend binnen de exploitatiekaders.

Beeldimpressie

Bekijk de foto's hieronder voor een impressie (klik om te vergroten)

(tekst gaat verder onder de foto's)